Jagoda Acai jest sprowadzona przez naszą firmę ACAIVITA
bezpośrednio od producenta z Brazylii .
Posiada wymagane certyfikaty między innymi
certyfikat GSSE dopuszczający owoc do spożycia i obrotu w UE.
Z 7 kg miąższu uzyskano 1 kg Acai liofilizowanej ( 7:1 )
Zapotrzebowanie dzienne organizmu na antyoksydanty wynosi 3200 jednostek
w jednym gramie Jagody Acai !!!LIOFILIZOWANEJ!!! jest 700 jednostek
4-5 g dziennie zapewnia dzienną dawkę ANTYOKSYDANTÓW
Acai - 100% czysta Jagoda nie zawiera żadnych dodatków ani środków konserwujących (maltodekstryny i tym podobnych wypełniaczy wagowych).
WARTO WIEDZIEĆ!!!!!!!!!!
Acai suszone w WYSOKIEJ temperaturze powoduje utratę wartości odżywczych nawet do 65 %
Maltrodekstryna to preparat skrobiowy w postaci sypkiego białego proszku
NASZA JAGODA ACAI LIOFILIZOWANA
zawiera od 95% do 98% wartości odżywczych świeżego owocu
nie zawiera MALTODEKSTRYNY
NIEZWYKŁE WŁAŚCIWOŚCI
JAGODY ACAI
Spożywanie açai Liofilizowanej podnosi poziom energii, polepsza witalność naszego organizmu i dzięki niespotykanej w naturze ilości przeciwutleniaczy ma działanie odmładzające i wymiata toksyny z organizmu.
Według badań, przeprowadzonych na Uniwersytecie Floryda, ekstrakt z jagody açai posiada właściwości przeciwnowotworowe. Jagoda może polepszyć działanie układu krążenia, wspomaga regulację poziom cholesterolu, zmniejsza objawy alergii oraz wzmacnia układ odpornościowy organizmu, co pozwala uchronić się przed grypą poprawia pracę układu pokarmowego , zbija tkankę tłuszczową, przyspiesza metabolizm tłuszczu, zwiększa odporność na stres . Ponadto sprawia, że lepiej śpimy, poprawia zdolność koncentracji a niektórzy nawet twierdzą, że poprawia sprawność seksualną.
Technologia – Liofilizacja /freeze drying/
Liofilizacja jest jedną z najdoskonalszych metod utrwalania żywności. Polega na odparowywaniu kryształków lodu w warunkach obniżonego ciśnienia z zamrożonych wcześniej środków spożywczych. Za pomocą tej metody utrwala się dziś niemal wszystkie substancje organiczne, między innymi: warzywa, owoce, grzyby, zioła a także mięso. Utrwalone w ten sposób produkty zachowują naturalny smak, aromat, wygląd i kolor oraz co najważniejsze, pełną wartość odżywczą. Poza tym nie zawierają środków konserwujących a dobrze zachowany kształt i struktura komórkowa umożliwiają ponowne szybkie uwodnienie produktu. Dzięki tym zaletom liofilizaty znajdują szerokie zastosowanie jako naturalne dodatki smakowe w wielu produktach spożywczych.
SKŁAD JAGODY
witaminy A, B1 , B2 , B3 ,C , E , wapń , białko , magnez, fosfor, potas;
nienasycone kwasy tłuszczowe Omega 3 , Omega 6, Omega 9 , błonnik, fitosterole, polifenole, enzymy i aminokwasy, pierwiastki śladowe.
Antyoksydanty ORAC 70.000 Umol FE/ 100 g
Antocyjany 385 mg /100 g
Polifenole 3.300 mg / 100 g
NIE ZAWIERA GLUTENU
AMINOKWASY: jagody Açai zawierają najdoskonalsze połączenie niezbędnych aminokwasów dla naszego zdrowia , takich jak; tryptofan, leucyna, treonina, izoleucyna, lizyna, metionina, cystyna, tyrozyna, walina, arginina, histydyna, alanina ,kwas glutaminowy, glicyna fenyloalanina i inne.
ANTYOKSYDANTY: działają ochronnie na komórki, zapobiegając ich uszkodzeniu przez wolne rodniki.
FITOSTEROLE to substancje, które wzmacniają naczynia krwionośne, poprawiają wygląd zewnętrznych warstw skóry (zapobiegają ich destrukcji), poza tym sądzi się, że łącznie z antocyjanidami chronią tkankę łączną skóry zapobiegając w ten sposób powstawaniu zmarszczek. Antocyjaniny z kolei obniżają kruchość naczyń krwionośnych począwszy od żył i tętnic poprzez większe i mniejsze arterie po naczynka włosowate.
BETA-SITOSTEROL wspomaga nasz układ odpornościowy, przez co lepiej radzimy sobie z chorobami ogólnoustrojowymi, infekcjami oraz stanami zapalnymi.
POLIFENOLE zawarte w Acai powodują obkurczanie się naczyń krwionośnych, w efekcie zyskujemy ochronę przed miażdżycą i chorobą wieńcową. Polifenole są też doskonałym środkiem zapobiegającym zatorom, usprawniającym pracę układu sercowo-naczyniowego i poprawiającym mikro krążenie.
Sposób przyrządzania
Rano dodać 3 -5g
do jogurtu , mleka, soku ,wody , musli , kaszki , deserów, twarożku itp.
Sposób przechowywania
przechowywać w oryginalnym zamkniętym opakowaniu
w miejscu suchym zacienionym w temperaturze pokojowej
www.acaivita.pl